Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό

Posted by RossoNero | Posted in , | Posted on 11:21 π.μ.

(( Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ο Νίκος Ρωμανός, που γιόρταζε είχε καλέσει τους φίλους του σε ένα ιντερνετ καφέ στα Εξάρχεια. Μετά από λίγη ώρα, ο «κολλητός» του, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ξεψυχούσε στα χέρια του, από τη σφαίρα του αστυνομικού Κορκονέα.

Εκείνο το μοιραίο βράδυ έμελλε να αλλάξει τη ζωή του 15χρονου τότε Νίκου, ενός παιδιού των Βορείων Προαστίων, που μεγάλωσε απότομα σε μια στιγμή.

Η κατάθεση που έδωσε, τότε, καθώς ήταν ο κύριος αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, είχε κάνει τότε τον γύρο του κόσμου, αφού με απρόσμενο για την ηλικία του θάρρος υποστήριζε ότι «ο φίλος μου δεν δολοφονήθηκε, εκτελέστηκε εν ψυχρώ» από τους δύο αστυνομικούς. )) Πηγή: thebest.gr
6 χρόνια μετά...
Στις 10 Νοεμβρίου ο Νίκος Ρωμανός, αιχμάλωτος στις φυλακές κορυδαλλού κατηγορούμενος, μαζί και με άλλους νεαρούς, για τη  διπλή απαλλοτρίωση στο Βελβεντό Κοζάνης, ξεκίνησε απεργία πείνας,

 διεκδικώντας τα απλά αυτονόητα. το δικαίωμα σε μια ανάσα ελευθερίας, την μόρφωση. Δικαίωμα που έχει παραχωρηθεί με νόμο του ίδιου κράτους που σήμερα του το αρνείται.  και που έδωσε ως απάντηση στον αγώνα του  εισαγγελική εντολή αναγκαστικής σίτισης, πράξη που συνιστά βασανιστήριο, βιασμός. Οι θεράποντες ιατροί αρνήθηκαν να εκτελέσουν την εντολή και συνεχίζει τον αγώνα του ο Νίκος, έως και σήμερα 6-12-2014, 26η μέρα της απεργίας πείνας.

 Στον αγώνα του στάθηκαν αλληλέγγυοι με απεργία πείνας οι Μιχαηλίδης (από 17/11/14 και ο οποίος επίσης νοσηλεύεται), Πολίτης και Μπουρζούκος (από 1/12/14), στους οποίους επίσης εκφράζουμε την συμπαράστασή μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ  ΡΩΜΑΝΟ, ΜΗΧΑΛΙΔΗ, ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΖΟΎΚΟ

                                                                                                                  
 RossoNero

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου